Underredsbehandling

Underredsbehandling är viktigt

För att klara Nordens tuffa klimat behöver dem flesta bilar ha ett bra rostskydd. Vissa bilmodeller behöver en mer omfattande behandling medans vissa klarar sig bättre och behöver endast underredsbehandling. Det ger dig som bilägare ett komplett skydd under bilen och mindre bekymmer med att behöva oroa sig över rost. Att inte investera i ett rostskydd kan bli kostsamt på sikt och dyrt med framtida rostlagningar.

För dig som vill göra arbetet själv så finns det en hel del guider på nätet som beskriver hur du utför rostskydd själv. Men kom ihåg att vara noggrann med alla stegen, köp välkända och bra rostskyddsmedel. Har du bestämt dig för att göra arbetet själv kom ihåg dessa saker som kan förvärra situationen om man inte är noggrann. Det kan vara att man inte gör rent bilen ordentligt, inte låter bilen torka ordentligt innan man börjar med att rostskyddsbehandla. Då kan man göra en större risk för rostangrepp genom att man stänger in smuts och fukt. Hittar man rostangrepp under bilen så måste dessa åtgärdas innan man kan göra en underredsbehandling. Det finns dem som tror att man kan stoppa rost genom att spruta medel rakt på. Det resulterar oftast till att man kapslar in rost, fukt och påskyndar rost processen. Har du aldrig utfört ett sådant arbete kan det vara smart att anlita någon för underredsbehandling. Dem flesta rostskyddshallar lämnar en två eller treårig garanti på utfört arbete. En behandling lönar sig i längden och räknar man på kostnaden under en flerårig period som man förlänger livet på bilen så blir det inte mycket pengar.

Bestämmer du dig för att lämna in bilen på rostskydd hos någon så finns det flera stora aktörer/rostskyddskedjor såsom Tectyl, Dinitrol och Mercasol. När du bestämmer dig för att utföra arbetet jämför vad dem olika stationerna erbjuder, erfarenhet med mera.

Nog med tips för denna gång :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *